fbpx

Ликовниот клуб на Творилница 2

И оваа година го имавме огромното задоволство Ликовниот клуб да биде место за дружба на голем број млади уметници од неколку скопски училишта. Познатиот боди пејнт артист Бојан Стојковски – Ковски ги инспирираше учесниците да ги истражуват боите, нивните комбинации и како тие влијајат на впечатоците и емоциите кои сликите остават кај набљудувачот.