fbpx

Заеднички настан на клубовите од Скопје

На 27 мај 2023 во Театар за деца и младинци во Скопје се одржа заедничкиот настан за сите скопски клубови, дел од проектот „Творилница“.

По официјалното обраќање од авторката на проектот г-жа Илијана Атанасова и главниот координатор Ксенија Маказлиева-Трајчева започна програмата подготвена од менторите и учесниците.


ДАЈТЕ РАЦЕ со Теа – музика со Билјана и Биби
БОГАТСТВО – со Маја Павловски – драматизација
ДО РЕ МИ… со Теа во живо со електричен клавир со Билјана и Биби
КОЈ ЗА ШТО СОНУВА со Биби – драматизација
ЛЕЈЛА и АЛБИНА во живо со матрица
ПОСТЕР НАСИЛСТВО со Маја и Маја од Ѓ. Пулевски – во живо
Ајла – прозен текст
МЈУЗИКЛ со Верче и Меропи – во живо со музика на усб за песните
ДРАМАТИЗАЦИЈА – ЛЕОНА во живо
Литературни творби – Коменски со Елизабета

ПАУЗА ЗА ИЗЛОЖБА

прилог со Бети
АНЃЕЛКА И ЃАВОЛКО – краток филм со Соња
Интерјву со Даниела со Меропи
Спортски клуб – видео презентација
СТРИП РАБОТИЛНИЦА со Маја Трајковиќ – кратко видео
ЗАЕДНИЧКО ИНТЕРВЈУ во живо со менторите на сцена со младите новинари на Меропи
Видео ДАЈТЕ РАЦЕ

Снимки и дел од видеата можете да видите подолу.