fbpx

Гостување во телевизија М-НЕТ Штип

На 05.06.2023 учениците од ООУ ,,Славејко Арсов“ Штип и членовите од Академија Еуроарт Штип ја посетија регионалната телевизија М – Нет во Штип каде што им беше претставено како е да се биде новинар и водител во електронски медиум. Учениците се запознаа со работата на новинарите, монтажерите, уредникот на телевизијата.Добија можност да бидат дел од работењето на телевизијата читајќи новинарски текстови и одговарајќи на новинарски прашања во интервју.

Видеото можете да видите на стратана на Телевизија М-НЕТ Штип – линк