fbpx

Ликовен клуб

Оваа трета по ред година ликовниот клуб работи под насоките на проф. Александра Петрушевска Ристовска.

Александра е уметник и професор, автор на повеќе уметнички дела, изложени како во Македонија, така и во странство. Учествува во различни меѓународни проекти.

Истовремено со работилниците во Скопје преку видео конекција се вклучуваа и ученици од неколку градови низ Македонија.

Темите на Творилница 3 беа обработувани преку карикатури, стрипови, калиграфија, како и со посета на изложбата „На работ на зборовите“  во резиденцијата на Европската Унија.

Учениците од ОУ Кочо Рацин и нивните стрипови:

Посета на изложбата „На работ на зборовите“  во резиденцијата на Европската Унија