fbpx

Драмски клуб 2

Оваа година се фативме сериозно за работа!

Додека во првата серија драмски работилници во Творилница 1 научивме главни работи за театарот и актерската игра, овој пат се фрливме во длабокото.

За да зборуваме правилно, не мора да бидете актери и актерки. Само треба да вежбате!

Актерката Ангела Стојановска и учесниците во Драмскиот клуб правеа вежби за телото и гласот, а потоа се припремаа да читат драмски текст и да изразуват емоции преку нивните зборови.

Можете да не видите како вежбаме овде.