fbpx

Ликовен клуб – стрип работилница

На 25.04.2023 (вторник) во ОУД,,Лазар Лазаревски“ Велес се реализираше стрип работилница во соработка со Ване Трајков од Стрип Центарот од Велес.
На работилницата учествуваа ученици сместени во ОУД ,,Лазар Лазаревски“ Велес под менторство на воспитувач м-р Василка Ѓурчиновски и ученици од СОУ,,Гимназија Кочо Рацин“ Велес под менторство на проф. Магдалена Сарагинова.